top of page
noorden kwijt.jpg

Is je hond een beetje het noorden kwijt?​

90% wordt veroorzaakt door stress en angst

 

Stress ontstaat vooral doordat ze onzeker zijn omdat ze niet helemaal begrijpen wat u van hen verlangt. Maar stress kan ook ontstaan door de  te hoge eisen waaraan ze niet kunnen voldoen, zichzelf niet mogen zijn, als er te veel met uw hond gedaan wordt maar ook spanningen , ruzies en onze eigen toenemende stress waarin zij ook leven. Maar ook wederzijds onbegrip doordat jullie beide een andere taal spreken en dus elkaar niet verstaan creëert veel onrust.

Een hond die hypernerveus is, of opspringt, trekt aan de leiband, heel veel blaft zijn allemaal uitingen van stress. En neen dit is geen dominantie!

In een stabiele groep wordt er vooral duidelijk gecommuniceerd en samengewerkt ipv gedomineerd, met duidelijke regels en grenzen die dienen te worden gerespecteerd. Het belangrijkste hierbij is dat de rust ten alle tijde bewaard blijft, dit geeft veiligheid en vertrouwen.

Ik kan u en uw hond helpen te identificeren waar de oorzaak ligt van zijn probleem, ik leg u duidelijk uit wat hij nodig heeft, hoe u met hem kan communiceren en vooral ook hoe u rust kunt geven en hoe u zelf tot rust kan komen in de omgang met uw hond.

Kortom ik leer u en uw hond samen te leven waarin jullie beide gelukkig zijn.

bottom of page