top of page

OVERLIJDEN van uw Hond

Onze hond verrijkt ons leven en dit kunnen we vaak niet in woorden uitdrukken, ze zijn onmisbaar voor velen. Het is dan ook helemaal normaal dat we een enorm verdriet ervaren bij hun overlijden!

 

 Nochtans is dit nog vaak een taboe, vrienden en familie begrijpen je verdriet vaak niet. Ze zeggen soms dingen 'dat je er maar al moet over zijn'! Of dat het maar' een hond is. Of nog erger, neem maar snel een andere hond. Hoe goed bedoeld misschien deze opmerkingen zijn, ze kunnen het verdriet zelfs verergeren.

Verwerken van je verdriet kan makkelijker zijn als je weet wat er je emotioneel te wachten staat , dat je je verdriet kan delen. Begeleiding in  deze verwerking helpt om het overlijden uiteindelijk een plaats te geven en afscheid te nemen. 

 

Dit is wat we doen tijdens een rouwverwerkingsconsult. Bij mij mag je verdriet er zijn en we verwerken je verlies samen. .

 

Ook voor veel kinderen is dit overlijden vaak de eerste confrontatie met de dood. Het is daarom erg belangrijk om hier op een juiste manier mee om te gaan en hun te betrekken bij het overlijden. Er zijn veel factoren die bijdragen aan de manier waarop je kind zich voelt, hoe het reageert en hoe het omgaat met zijn verdriet. De dood van zijn dier kan erg traumatiserend en verwarrend zijn voor je kind.

Ik ben Gecertifi eerd door de Association for Pet Loss and Bereavement,Inc.

 

bottom of page